Levent Ülgen Kimdir ?


Son Güncelleme Zamanı:

Levent Ülgen (Tam adı Ömer Levent Ülgen) 8 Ağustos 1962 yılında Konya’da doğdu. Ankara İnönü Lisesi’ni, ODTÜ Fizik Bölümü’nü ve daha sonra Hacettepe Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nü bitirdi. Tiyatroya Erkan Yücel’in Ankara Halk Tiyatrosu’nda başladı. Atçalı Kel Memet oyununda figüranlıkla başlayan tiyatro yaşantısına hem çocuklar hem de büyükler için sergilenen çeşitli oyunlarda çok farklı rollerle devam etti.

Erkan Yücel’in ölümünün ardından pek çok sanatçı gibi Ankara Halk Tiyatrosu’ndan koparak Rutkay Aziz yönetimindeki Ankara Sanat Tiyatrosu’na katıldı. Bu tiyatroda çeşitli oyunlarda sahne alırken, Hacettepe Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nde eğitim görme hakkını kazandı. Mezuniyetinin ardından Devlet Tiyatroları bünyesinde oyuncu ve yönetmen olarak çalışmaya başladı. Bu dönemde yüksek lisansını tamamladı.

2002’de yayınlanmaya başlayan En Son Babalar Duyar isimli televizyon dizisindeki rolüyle tanındı. Kendisi gibi tiyatro sanatçısı olan Tülay Bursa ile bir süre evli kalan Ülgen, tiyatro ve sinema çalışmalarına Ankara ve İstanbul’da devam etmektedir. Ayrıca TRT’de yayınlanan Bir Kelime Bir İşlem programını sunmaktadır.
Oynadığı Bazı Tiyatro Oyunları
Dalga
Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım
Altona Mahpusları
Ayrılık
Suç ve Ceza
III. Richard
Yolcu
Salpa
Kanlı Düğün
Bir Ceza Avukatının Anıları
Yusuf ile Menofis
Bahar Noktası
Giardano Bruno
Atçalı Kel Memet

Filmografisi
Görgüsüzler – 2008
Mahşer-Nabucco’nun Zehri – 2007
Hayat Apartmanı – 2007
Yuvadan Bir Kuş Uçtu – 2003
Gelin Veyis 2003
Havada Bulut – 2002
Keje – 2002
En Son Babalar Duyar – 2002
Bizim Evin Halleri – 2000
Tutku Çemberi – 2000
Köstebek Cüneyt – 1999
Yılan Hikayesi – 1999
80. Adım – 1996
Kurtuluş – 1996
Gelincik Tarlası – 1993
Mavi Sürgün – 1993
Kurşun Adres Sormaz – 1992

Ergunca

Yazar Ergunca

Herkes Cennete Gitmek İster ama Hiç Ölmeden Cennete Gidilir mi?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir