Gürkan Uygun (Memati) Kimdir?


En son Güncelleme tarihi ve güncelleyen: 23 Ekim 2019 Kerim Usta

1974 yılında İzmitte doğdu. Lise yıllarında tiyatro ile tanıştı, 1990 yılında ise amatör tiyatroya başladı. Tatlı Kaçıklar, Affet Bizi Hocam, Böyle mi Olacaktı, Şapkadan Babam Çıktı, Deliyürek adlı dizilerde rol aldı. Fasülye adlı 35`lik sinema filminde oynadı. 7 yıl Dormen tiyatrosunda oyunculuk yaptı.

Özelikle Etnik müzikleri ve dünya müzikleri dinlemeyi çok seviyor. Resim, karakalem çizim ve ufak heykelcikler yapıyor. Bu konularda herhangi bir eğitim almamış. Bunların dışında klarnet çalmak istiyor. Evindeki aksesuarları ve kullandığı eşyaları kendi yapmayı seviyor.

Kurtlar Vadisinden sonra insanların sevgisini kazandı. Bundan çok büyük keyif duyuyor. İnsanlar onu Kurtlar Vadisi ile tanıdı. Bu dizi sayesinde beğenilen bir oyuncu oldu. Hayatında olumlu ve güzel değişiklikler oldu.

Televizyon dizilerinde rol almaya 1995 yılında başladı. Kurtlar Vadisi ekibiyle de Deliyürek döneminde tanıştı. Deliyürekin ardından bu dizi için düşünüldü. Kurtlar Vadisine başlaması da bu şekilde oldu.

Filmografi

Kurtlar Vadisi Pusu 2007, Memati – Dizi (Show Tv) (süre: 6 Bölüm devam)
Kurtlar Vadisi: Terör, 2007, Memati – Dizi (Show Tv) (süre: 1 Bölüm – Yasaklandı)
Kurtlar Vadisi Irak, 2006, Memati – Sinema
Çarpışma Muşta 2005
Kurtlar Vadisi, 2004-2005, Memati – Dizi (Show Tv, Kanal D) (süre: 97 Bölüm)
Şapkadan Babam Çıktı Kerem 2003 – Dizi (TRT 1, TRT İnt)
Kurtlar Vadisi Memati 2003
Aşkım Aşkım 2001 – Dizi (Kanal D)
Yedi Numara Anıl 2000 (TRT 1, TRT İnt)
Fasulye Koruma 1999
Deli Yürek Cihan 1999 – Dizi (ATV, ATV Avrupa)
Yılan Hikayesi Konuk Oyuncu 1999 – Dizi (Kanal D)
Affet Bizi Hocam 1998
Hoşçakal Yarın 1998
Böyle mi Olacaktı 1997 – Dizi (ATV, ATV Avrupa)
Tatlı Kaçıklar Tolgahan 1996 – Dizi (ATV, ATV Avrupa)
Çiçek Taksi Konuk Oyuncu 1995 – Dizi (ATV, ATV Avrupa)

Konuyu Paylaş
Avatar

Yazar Ergunca

Herkes Cennete Gitmek İster ama Hiç Ölmeden Cennete Gidilir mi?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir