Bülent Kayabaş Hayatını Kaybetti

Bülent Kayabaş, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Kayabaş, 2010 yılında yakalandığı kalın bağırsak kanseri nedeniyle 18 gündür Gayrettepe’de bulunan özel bir hastanede tedavi görüyordu. 72 yaşındaki Kayabaş bu sabahvefat etti.

Bülent Kayabaş Kimdir

1945 senesinde Eskişehir’de dünyaya gelen Bülent Kayabaş, 16 yaşındayken belediyenin tiyatrosuna girerek oyunculuğa genç yaşta ilk adımını attı. 1970 yılındaysa Semih Evin’in yazıp yönettiği Kara Leke filmiyle profesyonel oyunculuğa başladı. Kısa zamanda birçok filmi kariyerine sığdırmayı başararak 70’li yıllara damgasını vurdu.

1974 yılında gösterime giren Karateci Kız filminde Ferruh karakterini canlandırdı. Filmde kendisininde içinde bulduğu ölüm sahnesi için parodiler yapıldı ve Conan gibi yabancı talk şov programlarında gösterildi.

Kayabaş, Winnie The Pooh isimli çizgi filmde Tiger karakterini de 14 yıl boyunca seslendirmiştir.

Bülent Kayabaş, 1981 yılında Nur Sürer ile evlendi. Kısa sürede boşandı. 2007 yılında 15 yıllık arkadaşı Selma Kepekli ile Turgutreis’te evlendi.

Bülent Kayabaş, 2016 yılında Sermiyan Midyat’ın yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği absürd bir hint komedisi olan Bir Baba Hindu adlı sinema filminde Sermiyan Midyat ve Nicole Faria, Burak Satıbol, Zeynep Kankonde, Ayhan Taş, Begüm Öner, Hakan Akın, Füsun Demirel, Şafak Sezer, Muhittin Korkmaz ile birlikte oynadı.

Bir süredir tedavi gören Kayabaş, kalın bağırsak kanseri hastalığı sonucu gelişen çoklu organ yetmezliği nedeniyle 19 Nisan 2017 tarihi itibariyle hastanede hayatını kaybetti.

Bülent Kayabaş Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği üyesiydi.

Ödülleri
  • 1981 “Avni Dilligil” En İyi Oyuncu ödülü
Rol aldığı bazı tiyatro oyunları
  • Tak Tak Takıntı
  • Saglık Olsun
  • Buzlar Çözülmeden(bir kış Öyküsü)
  • Çılgınlar Kulübü

Filmografisi

  • Bir Baba Hindu – 2016
  • İnşaat 2 – 2014
  • Fırıldak Ailesi (Sabri) Seslendirme-2013
  • Kasaba – 2009
  • Vesaire Vesaire – 2008
  • Limon Ağacı – 2008
  • Hemşire Meri – 2008
  • Yalan Dünya – 2007
  • Hicran Sokağı – 2007
  • Çinliler Geliyor – 2006
  • Yalancı Yarim – 2006
  • Canın Sağolsun – 2005
  • Saklambaç – 2005
  • Teberik Şanssız – 2005
  • Pardon – 2005
  • Tatil Aşkları – 2004
  • Mürüvvetsiz Mürüvvet – 2004
  • Halk Düşmanı – 2004
  • Balans ve Manevra – 2004
  • Sultan Makamı – 2003
  • Hababam Sınıfı: Merhaba – 2003
  • Kırık Ayna – 2003
  • Tek Celse – 2001
  • Deli Yürek-Boomerang Cehennemi – 2001
  • Koltuk Sevdası – 2001
  • Yaralı Kurt – 2000
  • Tersine Dünya – 2000
  • Filler ve Çimen – 2000
  • Fasulye – 2000
  • Sen Allahın Bir Lutfusun – 1999
  • Aile Bağları – 1999
  • Kadınlar Kulübü – 1999
  • Salacak Öyküleri – 1998
  • Unutabilsem – 1998
  • Hollywood Kaçakları – 1996
  • Sevda Kondu – 1996
  • Süper Yıldız – 1995
  • Ayrı Dünyalar – 1995
  • Ayrı Dünyalar (2) – 1995
  • Çiçek Taksi – 1995
  • İz – 1994
  • Çapkın Baba – 1990
  • Abuk Sabuk Bir Film – 1990
  • Şen Sulukule – 1990
  • Talih Kuşu – 1989
  • Arkadaşım Şeytan – 1988
  • Küçüksün Yavrum – 1988
  • Gemileri Yakmak – 1988
  • Keklik Ali – 1988
  • Sevimli Hırsız – 1988
  • Zamansızlar – 1987
  • İşte Kadın – 1987
  • Son Yüzelli Metre – 1987
  • Son Urfalı – 1986
  • Tokatçılar – 1986
  • Ava Giden Avlanır – 1986
  • Sana Öyle Hasretim Ki – 1985
  • Köfteci Holding – 1985
  • Para Babası – 1985
  • Kızlar Sınıfı Yarışıyor – 1985
  • Bir Akşam Üstü – 1985
  • Assolist – 1985
  • Sensizliğe Alışacağım – 1985
  • Gazino Bülbülü – 1985
  • Fidan – 1984
  • Berduşlar Sosyetede – 1984
  • Kader – 1984
  • Sevginin Bedeli – 1984
  • Karımı Gördünüz mü? – 1984
  • Sevdalandım – 1984
  • Aptal Kahraman – 1983
  • Futboliye – 1983
  • Yıkılan Gurur – 1983
  • Faize Hücum – 1982
  • Nikah Masası – 1982
  • Arkadaşım – 1982
  • Berduşlar – 1982
  • Görgüsüzler – 1982
  • Yapışık Kardeşler – 1981
  • Bay Alkolü Takdimimdir – 1981
  • Şabancık – 1981
  • Şaşkın Milyoner – 1980
  • Devlet Kuşu – 1980
  • Zübük – 1980
  • Tabancamın Sapını Gülle Donatacağım – 1980
  • Bereketli Topraklar Üzerinde – 1979
  • N’Olacak Şimdi – 1979
  • Sev Beni – 1979
  • Skandal – 1979
  • Biz Böyle Severiz – 1979
  • Dokunma Yanarsın – 1979
  • Doyumsuzlar – 1979
  • Vur Vur Kaç Kaç – 1979
  • Koca Aranıyor – 1979
  • Aşk Bebeği – 1979
  • Yedi Kocalı – 1979
  • Sevimli Aşık – 1979
  • Yatak Hikâyemiz – 1979
  • Bir Öpücük Ver Bana – 1979
  • Kara Leke – 1979
  • Rezalet – 1979
  • Sevginin Bedeli – 1979
  • Pusu – 1979
  • Üşütük – 1978
  • Ne Olacak Şimdi – 1978
  • Sormagir Sokağı – 1978
  • Şeytan Köşeyi Döndü – 1978
  • Zor Oyunu Bozar – 1978
  • Yengen – 1978
  • Yalnız Kalp – 1978
  • Sımsıcak – 1978
  • Kabadayı Böyle Sever – 1978
  • Uçurum – 1978
  • Korkak Kahraman – 1978
  • Aşkın Sıcaklığı – 1978
  • Sıra Sana Gelecek – 1978
  • Hırçın Kız – 1977
  • İki Aşk Arasında – 1977
  • Yeşilçam Sokağı – 1977
  • Hızlı Giden Yorulur – 1977
  • Ne Zaman Geleceksin – 1977
  • Sen Ve Ben – 1977
  • Hayret 17 – 1975
  • Çapkın Kızlar – 1975
  • Sevimli Frankenstein – 1975
  • Minik Cadı – 1975
  • Teşekkür Ederim Büyükanne – 1975
  • Şaşkın Damat – 1975
  • Acele Koca Aranıyor – 1975
  • Askerin Dönüşü – 1974
  • Çirkin Dünya – 1974
  • Erkekler Ağlamaz – 1974
  • Ayrı Dünyalar – 1974
  • Bırakın Yaşayalım – 1974
  • Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz – 1974
  • Kara Murat Ölüm Emri – 1974
  • Yüz Liraya Evlenilmez – 1974
  • Karateciler İstanbul’da – 1974
  • Yumurcak / Veda – 1974
  • Yaz Bekarı – 1974
  • Kısmet – 1974
  • Sığıntı – 1974
  • Gazi Kadın / Nene Hatun – 1973
  • Umut Dünyası – 1973
  • Güllü Geliyor Güllü – 1973
  • Karateci Kız – 1973
  • Mevlana – 1973
  • Acı Hayat – 1973
  • Soyguncular – 1973
  • Utanç – 1972
  • Gönül Oyunu (2) – 1972
  • Asi Gençler – 1972
  • Kara Leke – 1970

Yorum yapmaktan çekinmeyin...